Loopbrug Strijp-S

Loopbrug Strijp-S

Locatie
Apparatenfabriek en Bosch

Strijp-S is stadsdeel in Eindhoven, een voormalig industrieterrein, waar nu zowel woningen als bedrijven uit de creatieve sector zijn gevestigd. Strijp-S is een nieuw multifunctioneel gebied in opkomst dat ruimte biedt voor werken, vrije tijd en culturele voorzieningen. 

Het Amsterdams-Eindhovens collectief Motion Paintings creëert kunstwerken die tot leven komen door een spel tussen kleuren en lichten. Veranderingen in de kleur projectie verlichten delen van het ontwerp, terwijl andere vervagen. Door dit technische spel ontstaat een visuele beweging, die het doet lijken alsof het werk tot leven komt en daadwerkelijk beweegt. 

Om de oversteekbrug op Strijp-S in de schijnwerpers te zetten, heeft Motion Paintings opnieuw gebruikt gemaakt deze techniek. Motion Paintings probeert altijd goed te luisteren naar de omgeving waar een nieuw werk voor wordt ontworpen,, elke locatie, elk object vraagt namelijk om een eigen aanpak. Voor de loopbrug is daarom gekozen voor een abstract lijnenpatroon dat past bij de vorm van de brug. Het visualiseert qua vorm het creatieve DNA van Strijp-S. Volgens Motion Paintings kan dit vergelijken worden met de energie van de ondernemers, creatievelingen en bewoners op Strijp-S. Die is ook niet tastbaar maar toch wel duidelijk aanwezig.

Door: Motion Paintings

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie