Parkeergarage ‘Strijp-S om de Hoek’

Parkeergarage ‘Strijp-S om de Hoek’

Locatie
Parkeergarage ‘Strijp-S om de Hoek’, Strijp-S

Opmerking: Alleen te zien vanuit de trein

Strijp-S is stadsdeel in Eindhoven, een voormalig industrieterrein, waar nu zowel woningen als bedrijven uit de creatieve sector zijn gevestigd. Strijp-S is een nieuw multifunctioneel gebied in opkomst dat ruimte biedt voor werken, vrije tijd en culturele voorzieningen.

Strijp-S is de voormalige ontwikkellocatie van Philips waar onder andere beeldbuizen werden gemaakt. De werking van deze beeldbuizen diende als inspiratie voor de permanente interactieve verlichting op de gevel van parkeergarage ‘Strijp-S om de Hoek’ door lichtontwerper Har Hollands. Omgevingsgeluiden van naderende en vertrekkende auto's en passerende treinen worden geregistreerd en omgezet omgezet naar een dynamisch lichtspel op deze gevel. Ruim 68 led-lijnen verkleuren tussen groen, geel, oranje en rood, waarmee de intensiteit van het geluid wordt aangeduid.

Het lichteffect is zowel aan de buiten- als de binnenzijde van de parkeergarage zichtbaar. Naast de interactieve gevel is accentverlichting aangebracht bij de kopgevels. De vloeren worden uitgelicht met blauwe lichtlijnen en accentueren op deze wijze de hoofdentree. De gevel van deze parkeergarage loopt parallel aan het spoor en het lichtkunstwerk is daardoor alleen te zien vanuit de trein of in de parkeergarage zelf. 

Door: Har Hollands

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie