Private Light

Private Light

Sinds september 2018 is dit lichtkunstwerk van Titia Ex blijvend zichtbaar op de schoorsteen van het Gloeilampenfabriekje van het Philips Museum. Het werk werd voor het eerst getoond op GLOW 2016 met de naam 'Private Light'. 

Haar lichtkunstwerk Private Light focust op de geschiedenis van de oude gloeilampenfabriek en haar omgeving. Ooit was het Gloeilampenfabriekje het hoogste punt van Eindhoven. Het lichtpunt, een bol op de schoorsteen van het fabriekje, trekt tussen de hoge gebouwen opnieuw de aandacht. Je ervaart in dit werk de openbare ruimte en haar verborgen gebruikers opnieuw. Met een stil gebaar haalt het lichtkunstwerk de fabriek uit de schaduw.

Licht – zowel natuurlijk als artificieel– speelt in Titia Ex' oeuvre de hoofdrol. Het medium licht werkt beeldbepalend: met licht manipuleert Ex de stemming en beleving van een ruimte. Haar lichtobjecten staan zelden op zichzelf, maar krijgen veelal betekenis doordat zij een dialoog aangaan met de omgeving. Bijvoorbeeld door in te gaan op de geschiedenis van een locatie of te spelen met het perspectief van de toeschouwer.

Door: Titia Ex

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie