Straatverlichting Strijp-S

Straatverlichting Strijp-S

Locatie
Strijp-S

Een aantal jaar geleden werd op Strijp-S dynamische straatverlichting geïntroduceerd. Verspreid over het gebied werden 500 LED armaturen geplaatst, waarmee gevarieerd kan worden in kleur, helderheid en intensiteit. De verlichting reageert op interactieve wijze op veranderingen in de omgeving of situatie, maar kan daarnaast op afstand worden bediend met behulp van draadloze technologie.  

Is het rustig op Strijp-S? Dan zorgt de openbare verlichting voor minder licht. Op deze manier wordt er rekening gehouden met de duurzaamheid van de verlichting; de vermindering van het gebruik van energie en ook de lichtvervuiling. De sensoren kunnen ook veranderingen in de natuurlijke omgeving registreren, waaronder de weersomstandigheden. Tijdens speciale gelegenheden of activiteiten wordt de verlichting aangepast. Zo werd bijvoorbeeld de Torenalle, waar een groot deel van deze led lantaarnpalen is terug te vinden, volledig blauw gekleurd tijdens GLOW 2020. 

De slimme en dynamische verlichting werd geplaatst als onderdeel van het innovatieve project Light-S door de Gemeente Eindhoven en Park Strijp Beheer. Binnen Light-S onderzochten verschillende projectgroepen - verspreid over Strijp-S - hoe verlichting met mensen, ruimtes en innovatieve technieken nieuwe belevingen creëert. Light-S droomt van verlichting die niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch en interactief. En bovendien duurzaam: het programma streeft naar verlichting die zo energiezuinig mogelijk is.

Opdrachtgever: Gemeente Eindhoven en Park Strijp Beheer

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie