Twee Schoorstenen, Strijp-T

Twee Schoorstenen, Strijp-T

Locatie
Strijp-T

De twee markante schoorstenen van de voormalige energiecentrale op het Eindhovense Strijp-T zijn getransformeerd tot een permanent lichtkunstwerk. Het kunstwerk is een cadeau aan de stad Eindhoven dat werd aangeboden door het ontwikkelteam Strijp-T en is ontworpen door Hugo Vrijdag (1970). Zijn opdracht voor dit lichtkunstwerk: creëer een aansprekend en iconisch ‘landmark’ passend bij het innovatieve Strijp-gebied.

Hugo Vrijdag behandelt de twee schoorstenen ‘als een canvas waarop je met multicolor laser projectie beelden kan aanbrengen’. Hij maakt daarbij gebruik van zes RGB 7 Watt lasers. Tijdens GLOW 2020 toonde hij een sneak preview met zijn projectie ‘Connecting the Dots’. Vanaf december presenteert Hugo Vrijdag het verhaal getiteld ‘Lichtfietsers en Luchtkastelen’. Een ode aan uitvinders die zich laten inspireren door flora en fauna. 

Voor de verdere ontwikkeling van het verhaal zoekt Vrijdag ook de samenwerking met anderen. Het eerste jaar zal Vrijdag zelf het canvas voorzien van verhalen. Hij wil steeds andere partijen, bijvoorbeeld studenten, uitnodigen om lichtkunstwerken te creëren op de schoorstenen. Door meerdere partijen bij het verhaal te betrekken, wordt het een interactief kunstwerk dat communiceert met de stad dat inspeelt op de actualiteit.

Door: Hugo Vrijdag
Opdrachtgever: Strijp-T
Curator: GLOW Eindhoven

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie