Verlichting op Eindhoven Airport

Verlichting op Eindhoven Airport

Locatie
Eindhoven Airport

Volgens Eindhovense lichtarchitect Har Hollands is stress onherroepelijk verbonden met reizen. Hollands kwam daarom met een lichtplan voor Eindhoven Airport: speciale verlichting die het stressniveau van reizigers zou verlagen. 

De hele Airport Boulevard, inclusief parkeergarage is inmiddels voorzien van deze nieuwe verlichting. Lichtlijnen boven de rijbaan in de parkeergarage leiden automobilisten de weg. Vervolgens staan verspreid over de boulevard staan diverse lichtpalen, zijn de taxi luifels voorzien dynamische verlichting die doorloopt in de bestrating en wordt de fontein voorzien van een waar lichtspel. De ledverlichting is op afstand programmeerbaar in tal van patronen, lijnen en kleuren. De led-lampen in de 25 lichtmasten aan de Airport Boulevard kunnen daarmee inspelen op actuele thema’s en evenementen in de regio. Eindhoven Airport: ‘Zo vertelt het lichtspel als het ware het verhaal van de Brainport Regio. De bijzondere verlichting die functioneel en design combineert, zorgt voor een waardige entree voor Brainport waarin technologie, design en kunst een belangrijke rol innemen.’

Let op: de blauwe verlichting met rode ballonnen op de gevel van de foto zijn onderdeel van GLOW 2020. Dit licht maakt dus geen onderdeel uit van het ontwerp van Har Hollands. 

Door: Har Hollands

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie