Volta Galvani

Volta Galvani

Locatie
Plaats: Edisonstraat 131

Volta Galvani is een buurt in Woensel-West die is geïnspireerd op mediterrane Arabische architectuur. Via een monumentale poort kom je de wijk binnen, waar je verrast wordt met gekleurde gevels. Het is een autovrij woongebied. Voorbij deze poort waan je dus even in een ander land, een vakantie gevoel all over!

De naam van de wijk is een verwijzing naar bekende uitvinders en wetenschappers op het gebied van licht en elektriciteit. Galvani was de uitvinder van stroom, waarna Volta hierop volgend de batterij uitvond. Meerdere straten in de buurt werden ook vernoemd naar deze en andere wetenschappers: de Galvanistraat, Ampèrestraat, Voltastraat en Faradaystraat. Centraal in de wijk ligt ook de Edisonstraat, vernoemd naar de uitvinder van de gloeilamp. Daarnaast herinnert de vorm van de poort aan een gloeilamp. 

In de Arabische cultuur heeft de maancyclus een centrale rol. Daarom hangt in het poortgebouw een model van een maan die exact de cyclus van de maan volgt. De chandelier ofwel maan is een ontwerp van Har Hollands. 

Chandelier: Har Hollands

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie