Nieuws

19 november 2017

Gevarieerde en goed bezochte GLOW Eindhoven

De twaalfde editie van het internationaal lichtkunstfestival GLOW Eindhoven werd dit jaar bezocht door ruim 740.000 mensen. Vooral op de openingsavond stroomde de stad in een recordtempo vol met bezoekers voor GLOW. Meer dan ooit was er dit jaar een mix van internationale en Eindhovense lichtkunstenaars, met een focus op lichtkunst en talentontwikkeling. 

+ Lees meer
14 november 2017

Interactieve lichtgevende signing op GLOW Eindhoven

Dit jaar is GLOW Eindhoven gestart met een pilot voor heldere signing op de GLOW route. Deze nieuwe bewegwijzering en projectaanduiding is te vinden op het NRE terrein, bij de GLOW Next projecten. 

+ Lees meer
26 oktober 2017

Openingsshow GLOW Eindhoven

Het is bijna zover: GLOW Eindhoven 2017! Op zaterdag 11 november, om 18.30 uur, wordt GLOW Eindhoven officieel geopend door burgemeester John Jorritsma in het Philips Stadion.

+ Lees meer
2 oktober 2017

Lichtshow in Philips Stadion tijdens GLOW Eindhoven

Naast de gratis looproute, is er dit jaar een bijzonder groots opgezette lichtshow in het Philips Stadion. Hier zetten podium designers TWOFIFTYK, samen met andere lokale disciplines, een verhaal neer over Eindhoven als lichtstad, van lucifer tot gloeilamp tot GLOW. 

+ Lees meer
26 juni 2017

Winnaar Foederer Talent Award - Jonas Vorwerk

Beeldend kunstenaar Jonas Vorwerk mag zijn lichtkunstproject, met dank aan Philips Lighting en Stichting Foederer Talentenfonds voor een bedrag van € 25.000,- realiseren op de hoofdroute van GLOW. Gefeliciteerd!

+ Lees meer
26 juni 2017

GLOW Eindhoven - De route 2017

De GLOW route bedraagt gemiddeld 6 km en loopt dit jaar door het centrum. De start is bij Brandstore Eindhoven/ VVV op het Stationsplein. GLOW Eindhoven werd vorig jaar bezocht door maar liefst 740.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

+ Lees meer
23 november 2016

GLOW Eindhoven timelapse 2016 ...nog even nagloeien

Bekijk hier de timelapse van GLOW Eindhoven 2016. Deze aftermovie bestaat uit 7000 foto's, versneld achter elkaar geplaatst. De credits hiervoor gaan naar Niels Groenendijk & Bart Visser.

+ Lees meer
22 november 2016

GLOW Eindhoven kijkt terug op een geslaagd en drukbezocht lichtfestival

De elfde editie van het internationaal lichtkunstfestival GLOW Eindhoven werd zowel in het centrum als op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) druk bezocht. 

+ Lees meer
8 november 2016

GLOW onthult permanente Lichtprojecten

Tijdens deze 11e GLOW editie worden er drie nieuwe lichtprojecten onthuld die voor altijd in Eindhoven blijven staan. Daarmee wil Eindhoven de bezoekers aan de stad blijvend inspireren. 

+ Lees meer
21 oktober 2016

Kies een route

Je wandelt elke GLOW route in ongeveer 2 tot 2,5 uur. Het is handig om vooraf een keuze te maken welke route je wilt nemen; de City-route of de Science-route.

+ Lees meer
21 oktober 2016

Nieuw: GLOW Horecapleinen

Dit jaar hebben we vijf Horecapleinen op de route. Inspirerende en verrassende horeca die passen bij de uitstraling van GLOW. Dit zijn tevens de startpunten van de GLOW route. Vorig jaar hebben we al een succesvolle try out gehad op het Stadhuisplein met Pop-up Restaurant LUCE.

+ Lees meer
29 juli 2016

2de editie GLOW Run

Dit jaar sluit GLOW weer af met de GLOW Run. De GLOW Run is een fun run, waarbij duizenden hardlopers een route van 5,5 km afleggen langs de prachtige lichtkunstwerken van GLOW. 

 

+ Lees meer
14 juli 2016

De route 2016 is bekend

GLOW heeft dit jaar een route bestaande uit een lus van 3,2 km over het TU/e terrein en een lus van 4,2 km door het centrum van Eindhoven.

+ Lees meer
9 april 2016

Ronald Ramakers, nieuwe directeur GLOW Eindhoven

Ronald Ramakers, afkomstig uit de artistieke, technische en bestuurlijke kant van de theaterwereld, volgt per 1 juni 2016 Eric Boselie op in de functie van directeur. 

+ Lees meer
17 november 2015

10e GLOW Eindhoven sluit af met recordaantal bezoekers

Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven heeft opnieuw een recordaantal bezoekers getrokken van 730.000 mensen. 

+ Lees meer