Connecting You
Vitrine: Ver(p)licht
23 november 2020

Connecting You

Met ingang van dinsdag 24 november zijn in de Eindhovense binnenstad tijdens de Fijne Feestdagen vier weken lang veertien vitrines te bewonderen met lichtkunstwerken van veelal jonge kunstenaars. Een lichtgeschenk van GLOW en haar partners. Een buitenexpositie waar iedereen in deze tijd van beperkingen individueel en zorgeloos van kan genieten.

Met Connecting You wil GLOW talent stimuleren en een podium bieden, maar ook een lichtgeschenk geven aan de stad Eindhoven. De opzet van Connecting You past in de lijn die GLOW in 2019 heeft ingezet om niet alleen tijdens het lichtfestival, maar ook gedurende de rest van het jaar zichtbaar te zijn in de stad.

Voor Connecting You, vroeg GLOW haar partners een kunstenaar uit te nodigen om een lichtkunstwerk te maken en dat in de openbare ruimte te presenteren. De kunstenaars werden uitgedaagd om passanten een 1-op-1 ervaring te bieden van ‘licht is leven’ door middel van een lichtkunstwerk. De enige briefing die de partners kregen, was Connecting the Dots en de maat van de vitrines die GLOW ter beschikking stelde. Dit leidde tot verrassende resultaten. Zo maakten de Chinese Students & Scholars Association een 3D lichtverhaal met eksters, hun symbool voor verbinding. Jolie van Wijngaarden toont een installatie waarin ze de wereld de magie van een wafer laat zien. Iets dat in iedere computer en telefoon zit maar altijd verstopt is, ook al gebruik je het iedere dag.

De vitrines worden maandag 23 november in de stad geplaatst in samenwerking met de Fijne Feestdagen en zijn vanaf 24 november t/m 27 december 2020 door het publiek te bewonderen. Om te voorkomen dat de vitrines een stroom mensen op gang brengen, staan ze niet in een route.

“Het zijn lichtkunstwerken die je per toeval ontdekt tijdens je bezoek aan de binnenstad”, zegt Ronald Ramakers, directeur van GLOW. “Net als eerder deze maand met Connecting the Dots willen we met de kunstwerken verrassen. Lichtkunstwerken in de openbare ruimte in plaats van een route passen in deze tijd waarin we weinig kunnen. Op deze manier brengen we GLOW naar het publiek, in plaats van andersom.”

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie