Een eerbetoon aan Van Gogh op GLOW
28 oktober 2019

Een eerbetoon aan Van Gogh op GLOW

Wie benieuwd is naar Vincent van Gogh kan niet om Noord-Brabant heen. Hij is hier geboren en woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Brabant. Reden voor lichtkunstfestival GLOW Eindhoven om, samen met Van Gogh Brabant en het Van Gogh Museum, een hommage te brengen aan de beroemde schilder en een voordelig combiticket aan te bieden voor lichtshow NOVITER en het Vincentre in Nuenen.

Zonnebloemen voor Van Gogh

Het lichtkunstwerk ‘Zonnebloemen voor Van Gogh’, gemaakt door de Eindhovense lichtkunstenaar Hugo Vrijdag en lichtfestival Nanjing, staat tijdens GLOW op het Lichtplein in Eindhoven. Alsof je naar een Van Gogh schilderij kijkt: voor je ogen ontvouwt een zee van zonnebloemen, wuivend in de wind. Als je dichterbij loopt ontdek je dat het prachtige lantaarns zijn, , gemaakt volgens Chinese traditie. Het lichtkunstwerk is tot stand gekomen door een samenwerking tussen GLOW Eindhoven, het Van Gogh Museum Amsterdam en Van Gogh Brabant. Het wordt in januari tentoongesteld op het Qinhuai lichtfestival in Nanjing en keert daarna terug naar Nederland voor een expositie in Amsterdam.

Combiticket Lichtshow & Vincentre Nuenen

Van Gogh Brabant en GLOW Eindhoven bieden de GLOWbezoeker een voordelig combiticket voor een bezoek aan de lichtshow NOVITER en het Vincentre in Nuenen. In het Vincentre komen de verhalen over Van Gogh, zijn brieven en schilderijen samen. Loop daarna in Nuenen rond, bezoek 23 locaties en waan je in het leven van Van Gogh.

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie