GLOW werkt aan alternatieve scenario’s voor aankomende jubileumeditie
Lichtkunstwerk 'Open Minded' door Studio Giftig - GLOW2019
23 april 2020

GLOW werkt aan alternatieve scenario’s voor aankomende jubileumeditie

GLOW Eindhoven bezint zich momenteel op de COVID-19 maatregelen en de mogelijke gevolgen die van invloed gaan zijn op het lichtkunstfestival. Momenteel bespreekt GLOW Eindhoven een aantal scenario’s met haar founders en partners en hoopt deze zomer de uiteindelijke vorm duidelijk te hebben.

GLOW Eindhoven staat, samen met haar partners, voor een aantal dilemma’s want hoe moet de aankomende editie eruit gaan zien zodat ook dit jaar het publiek op een veilige en verantwoorde manier van de unieke lichtkunstwerken en de gemoedelijke GLOWsfeer kan genieten?

Projecten in de lucht

Een grote mensenmassa is in de loop der jaren onlosmakelijk verbonden met GLOW. Dat dit voor aankomende editie geen optie is, staat vast. Ook al zou het mogen, een route van 5 kilometer door de stad voelt niet goed. GLOW puzzelt daarom op alternatieven: grote projecten in de lucht of mobiele lichtkunstwerken die elke paar dagen langs parken en verzorgingshuizen rijden.

Verbinding

Ook wil GLOW, gezamenlijk met de stad, juist tijdens aankomende editie een verbindend moment creëren. 

Directeur Ronald Ramakers: “Een uitdagende taak die tegelijkertijd veel mogelijkheden schept en ons uitdaagt in onze flexibiliteit. Iets waar we in Eindhoven erg goed in zijn. Uit de reeds gevoerde gesprekken met onder andere Gemeente Eindhoven en diverse partners blijkt maar weer wat een warm hart de stad GLOW toedraagt. Ja, de aankomende jubileumeditie gaat anders zijn dan eerdere edities, dat staat vast. Maar GLOW zou GLOW niet zijn als ook daar weer niet iets moois uit voortkomt. En wanneer kan dit beter dan tijdens een jubileumeditie?”

Onder meer samen met de gemeente wordt besloten hoe GLOW 2020 eruit gaat zien.

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie