And then there was GLOW

Tussen de 45.000 bezoekers van het eerste uur en de ruim 770.000 in 2019 zit zoveel meer dan getallen kunnen weergeven. In de afgelopen 15 jaar is GLOW van een lichtkunstfestival van één week geëvolueerd tot een stadsgenoot. Vandaag de dag ook de rest van het jaar actief, ondernemend en op zoek naar het nieuwe. Met als doel om zowel de groeiende fanbase als nieuwe bezoekers te laten genieten van lichtkunst zoals dat alleen in Eindhoven kan: bakermat van lichtkunst, design en innovatie.

FESTIVAL

Het festival in november is één grote lichtkunstexpositie in de openbare ruimte van Eindhoven. Circa 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland exposeren hun werken op en langs een wandelroute in de binnenstad. Het is een apotheose van één, soms wel twee of meer jaar van samenwerken, experimenteren en perfectioneren. Ook heeft elke editie een thema dat wordt meegegeven aan de lichtkunstenaars, om geheel naar eigen en vrije interpretatie in hun lichtkunstwerk te verwerken.  

Werkwijze

De stad maakt GLOW

De stad maakt GLOW

Het Team

Het festival ontwikkelt zich onder leiding van directeur Ronald Ramakers en onderstaand team. Het succes van het festival is onlosmakelijk verbonden met de stad Eindhoven; habitat van het licht, podium voor lichtkunst in de openbare ruimte. De stad die het festival draagt en maakt, waar je als kunstzinnig, technisch en creatief individu vrij kunt ondernemen, maar je tegelijkertijd altijd geborgen weet in het collectief. De steun van partners, sponsoren, vrijwilligers, stadsgidsen, inwoners, bedrijven en onderwijsinstellingen is dan ook van onschatbare waarde voor de realisatie van het festival.

Jaarverslag 2019

Word Partner

GLOWlabs

GLOW Team 2020

GLOW Team 2020

Stichting GLOW Eindhoven
Postbus 1288
5602BG Eindhoven
info@gloweindhoven.nl

Directeur GLOW
Ronald Ramakers

Productie
Tom Weerts
Swen Roux - Site Producent

Sponsoring & Hospitality
Suzanne Maas
Britt Verhagen - Assistent

Marketing & Communicatie
Claudia Hermans

Tours & Tickets
Nelleke van Doorn

GLOW Internationaal
Marianne Kiemeney

Raad van Toezicht