Locatie
Pullman Eindhoven Cocagne Hotel

Het Pullman Eindhoven Cocagne is deze GLOW editie een landmark op de route.

De Finse kunstenaar Kari Kola, bekend van de lichtkunstwerken Submerged (2017) en Magical Garden (2016), zet het hotel met behulp van een hi-power installatie in een doordringend, diep blauw licht. Alle dynamiek van de omgeving wordt teruggebracht naar deze plek, naar dit moment. Maar vergis je niet in de kracht van de eenvoud: dit lichtkunstwerk is tot 2 kilometer hoog en 20 kilometer ver zichtbaar.

Something Blue mag aansluiten in een indrukwekkende rij van bijzondere, internationale plekken die Kola op deze wijze heeft verlicht, waaronder Stonehenge en Saana Mountain.

Fotowedstrijd Something Blue

Kari Kola (Finland)

‘Zolang als ik me kan herinneren, ben ik geïnteresseerd in licht. Licht is overal en het beïnvloedt de wereld en onze dagelijkse leven op zoveel verschillende manieren. Ik kom uit Finland en hier duren de herfst en de winter lang, de seizoenen zijn heel donker. Ik wilde mezelf leren om licht in te zetten om hiermee de duisternis om me heen te beïnvloeden tijdens deze seizoenen. Daarom ben ik geworden wie ik ben. Een lichtkunstenaar. Ik werk al meer dan 17 jaar met licht en heb meer dan 2,000 projecten gecreëerd op historische locaties, verschillende UNESCO Werelderfgoed locaties, Stonehenge, Villa de Laak en Saana Mountain. Bij nationale en internationale producties (festivals, opera’s, musicals etc) werkte ik tevens als Technisch en Artistiek leider.’

Something Blue - GLOW 2018
Story of Light - GLOW2017

Submerged - GLOW2017
Magical Garden - GLOW2016

Facebook Kari Kola

Instagram Kari Kola

Profiel

Kari Kola

Eindhoven Pullman Cocagne Hotel
De naam Cocagne herinnert aan het land van Kokanje waarover het gerucht ging dat het een paradijs was oftewel Luilekkerland. Het laat dan ook vermoeden dat de gasten van dit hotel zich nergens zorgen over hoeven te maken. En zo is het ook precies bij Pullman Eindhoven Cocagne, een in-style upscale hotel, waar werk en plezier worden samengebracht in een internationale, cosmopolitan sfeer.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

PULLMAN_HAR_SIGLE_RGB_EINDHOVEN-COCAGNE-1.png