13Colour Symphony

13Colour Symphony

Locatie
Clausplein

Opnieuw experimenteren met licht. Kleur is Muziek en Muziek is Kleur.

Jan Fabel, Dirk van Poppel en Erwin Steijlen keren deze GLOWeditie terug en nemen wederom een Eindhovens icoon onder handen: De Witte Dame.

Die heeft ook een achterkant: groot, streng en helemaal wit. Een strak, wiskundig maar dwingend patroon van vlakken en ramen. Waar vanaf 1931 al werd gesleuteld aan het licht.

Net een leeg stuk bladmuziek, dat hen uitdaagt om een compositie met licht, kleur, beweging en muziek aan toe te voegen. Opnieuw experimenteren met licht. Kleur is Muziek en Muziek is Kleur. Een ‘Colour Symphony’ die je blik op dit intrigerende gebouw voorgoed verandert.

Tower of Light - GLOW2018
Blob The Bulb - GLOW2017

Jan Fabel is bedenker en regisseur van multimediale projecten en internationale shows. Ooit in Eindhoven begonnen met videokunst in ‘De Fabriek’. Gewerkt bij het Centrum voor de Kunsten en Academie St. Joost. Werkt nu met zijn bedrijf Captain Energy aan spraakmakende multimediaprojecten. Compleet gestoord van projectiemapping en multiscreenprojectie. 

Dirk van Poppel werkt vanaf zijn begintijd met o.a. met Blender, 3D software ontwikkeld door NeoGeo uit Eindhoven. Twintig jaar later maakt hij, nog steeds met dezelfde verwondering en passie, animaties voor bedrijven zoals Philips, ASML, en VDL-ETG. Het bijzondere van projectiemapping is voor hem het ervaren van verwondering door de illusie, zoals hier bij GLOW.

Erwin Steijlen, composer voor brands, artists en media. Producer en music coach. Schreef jarenlang alle product launches voor BMW en VW en muziek voor Beijing Olympics 2008,Theme song Tour the France, Remix Shakira, gewerkt met Pink!, DJ Fedde LeGrand, Moscow State Circus en Cirque du Soleil. Schreef voor talloze merken, tv en nu voor Netflix. Met ‘Totally Tuned ‘ coacht en leidt hij jonge componisten op tot internationaal erkende sound designers.

Profiel

Jan Fabel + Dirk van Poppel + Erwin Steijlen