5Come and Grow

5Come and Grow

Locatie
Smalle Haven

Gerard Philips "Licht is leven, licht is blijheid, licht is feestelijkheid".

Come and Grow is voortgekomen uit een samenwerking tussen GLOWlab, GGzE en de Eindhovense designer George Barratt-Jones. Samen onderzochten zij de invloed van licht op de mens. Licht is namelijk de belangrijkste “zeit-geber” van het lichaam en laat je biologische klok in de pas lopen. Als je interne klok goed staat, voel je je beter. 

Aangezien licht voor planten ook van essentieel belang is, werden planten als inspiratie gebruikt voor het interactieve werk ‘Come and Grow’. Bezoekers van GLOW werken samen om de bloem te laten groeien, met als resultaat een 8 meter hoge, verlichte plant met de boodschap:  ‘Light is good for you, light gives you happiness and fun’!

GLOWlabs zijn sessies waarin bedrijven, kunstenaars, technici, designers en instellingen vanuit een bepaalde thematiek samenwerken aan innovatieve lichtkunstwerken of lichtprojecten. Doelstelling van de GLOWlabs is waarneembare toegevoegde waarde voor zowel GLOW Eindhoven als de stad.

HET PROCES

Aon_Logo_Tagline_RED-risico-verzekeringsadviseur-1.png

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie

Happiness by design is het motto van George Barratt-Jones (1993). Hij studeert aan de Design Academy in Eindhoven. Hij had in 2016 al zijn eerste succesvolle online platform Craftz waarbij hij de verbinding maakte tussen behoefte om vakwerk te leren en de vakmensen die deze skills beheersen. Daarnaast is George bekend geworden door zijn ‘breifiets’. Hij wil in zijn werk vooral de verbinding maken tussen mensen en een positief gevoel achterlaten.

Profiel

GLOWlab + GGZE + George Barratt-Jones