18Contour

18Contour

Locatie
Frits Philipslaan

Verbanden tussen punten, lijnen en vormen worden gevat in een spel van kleur en beweging.

De Eindhovense lichtkunstenaar Michel Suk is geen onbekende op het GLOWpodium. Voor zijn achtste deelname heeft hij een omlijsting gemaakt voor de glazen geluidsisolatie van het pand ‘Hartje Rio’, gelegen naast het Philips Stadion.

Deze glazen wand is een kunstwerk op zich, maar is ongeschikt om met traditionele vormen van licht te voorzien van een kunstuiting. Door de ruitvorm te omsluiten met weer een ruitvorm wordt haar structuur tastbaar en ontstaat een vorm zoals je deze in de natuur terugvindt. Hiermee is het idee ontstaan om te werken met de omtrek in plaats van het oppervlak. De kunstenaar creëert een afbeelding aan de buitenkant.

Meerdere lasers als lichtbron laten de bezoeker de uiterst verfijnde structuren op een andere manier ontdekken. Verbanden tussen punten, lijnen en vormen worden gevat in een spel van kleur en beweging.

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie

Suk is als belichter & ontwerper werkzaam in dit vakgebied sinds 1980. Zijn betrokkenheid met GLOW is groot. Soms op de achtergrond, maar regelmatig met eigen projecten zoals “Out of the blue” (2007) “Rejoice in the Lamb” (2010), “Schoonheid van stagnatie” (2011), “Transformatie” (2012), “State machine” (2014), “Opening stadhuis” (2015) “Step into the light” (2016) en 'Step into the Light 2' in 2017.

Suk probeert met conventionele technieken installaties te creëren die verwonderen. Een nieuw perspectief, door verplaatsing van toeschouwer en of lichtbronnen in een ongebruikelijke vorm, staan in zijn werken centraal. Het gebruik van de ruimte leidt vaak tot grotere installaties. Dit versterkt en vergroot de verhouding tussen object en toeschouwer. De installaties worden altijd door een ondersteunende geluidsbron versterkt.

Profiel

Michel Suk