33Cursor

33Cursor

Locatie
Pullman Eindhoven Cocagne Hotel + diverse locaties

Kijk omhoog! Zijn de sterren en de maan te zien vanavond?

De natuur is de bron van alle Living Colors waarin met name de lucht een bijzonder schouwspel kan zijn van lichtbreking, absorptie en verstrooiing.

Helaas kijkt de moderne mens niet meer omhoog; de digitale schermen dwingen ons steeds vaker naar beneden te kijken. Ondanks alle mogelijkheden die het biedt, verkleint het ons zicht op de echte wereld. 

Lichtkunstenaar Ivo Schoofs benadrukt dit millennial fenomeen op humoristische wijze en roept iedereen op om vaker omhoog te kijken naar het moois in de lucht. Dus, kijk omhoog! Zijn de sterren en de maan te zien vanavond? Of zijn er donkere wolken? Hoe verandert hun vorm? De indrukwekkendste screensaver hangt boven u.  

Pullman.png

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie

Het werk van de Eindhovense lichtkunstenaar Ivo Schoofs (1972) is vaak gebaseerd op natuurlijke en natuurkundige verschijnselen, bijvoorbeeld beweging, zwaartekracht, hitte en licht. Door grootschalige audiovisuele installaties, biedt het werk de toeschouwer(s) een ervaring waarin men mee terug wordt genomen naar de basis van de krachten van de natuur. Technologie en wetenschap worden zichtbaar gemaakt en soms, indien mogelijk, zelfs begrijpelijk. De ‘black boxes’ worden geopend, de olie kun je ruiken en de motoren draaien. Nieuwe, zintuiglijke ervaringen en inzichten worden gevormd op basis van de natuur.

Chaotic Swing - GLOW2018
Just because... - GLOW2017
Exploding Wire - GLOW2016
Large Fire Tornado - GLOW2015
Large Pendulum Wave - GLOW2014/2013

Het Kinetic Humor team bestaat uit:

  • Pieter Oppers
  • Pepe Heijnen
  • Jurgen de Wolf

Profiel

Ivo Schoofs