6Floral Flow

6Floral Flow

Locatie
Dommel

Floral Flow roept op tot meer groen in de binnensteden

De studenten van Fontys BeCreative vinden de steden tegenwoordig maar grijs en saai. Met het lichtkunstwerk Floral Flow roepen zij op tot meer groen in de binnensteden. Het project komt voort uit een van de GLOWlabs. Floral FLOW bestaat uit stuk voor stuk unieke bloemen die vechten voor hun groei. De GLOW bezoeker is van cruciaal belang in deze groei. Door water en licht toe te voegen ontstaat er groei en daarmee kleur. Zet je beste beentje voor en help deze dorstige bloemen. Pomp het water omhoog dan maken we samen de stad een stukje groener! 

Powered by Waterschap De Dommel

Het lichtkunstwerk Floral Flow wordt mede mogelijk gemaakt door Waterschap De Dommel. Als kennispartner adviseerde het waterschap de studenten over het technisch ontwerp en waterplanten rond de Dommel. Met de aandrijving door het rondpompen van water uit de Dommel is het kunstwerk letterlijk ‘powered by de Dommel’.

Waterschap De Dommel is de waterpartner in Midden-Brabant. Samen met anderen werken we aan droge voeten, voldoende en schoon water. We dragen actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving en ondersteunen dan ook de boodschap van Floral Flow voor meer groen in stedelijk gebied.

Het team bestaat uit een groep studenten van Fontys University of Applied Science. De leden zijn: Jessy van Erp (mechatronics), Harm Derks (mechatronics), Harm Cornelissen (mechatronics), Koen van Laarhoven (electronical engineering), allemaal uit Nederland en Jack Cox (mechatronics) uit Engeland. 

Interview team:

“We begonnen met brainstormen voor deze GLOW editie na het horen van het thema van dit jaar ‘Living Colors’. We wisten al snel dat we een samensmelting van technologie en natuur wilden neerzetten. Ook willen we laten zien dat deze twee concepten samen gaan, wat veel mensen niet verwachten. Het resultaat van deze brainstorm was ‘Floral Flow’. De installatie nodigt mensen uit om de enorme bloemen in de Dommel te voeden. Wanneer zij water en licht omhoog pompen, gaan de bloemen voor hen open. We gebruiken het water van de Dommel en het licht om een speciaal effect en belevenis te creëren, geïnspireerd op de natuur’.

Profiel

Fontys Be Creative + GLOWlab