17Frightened Flowers

17Frightened Flowers

Locatie
Frederiklaan

Frightened Flowers vertelt een verhaal over een oosterse bioloog die zijn bevindingen over de impact van het menselijk handelen op de natuur wil delen met de wereld.

Hij heeft daarbij te maken gehad met zaken uit zijn persoonlijke verleden, die zichtbaar van invloed zijn op de installatie.

Het lichtkunstwerk reageert op de GLOW bezoeker door middel van licht en beweging. Uit die interactie wordt, op non-verbale wijze, de boodschap van de natuur aan de mens overgedragen. 

Frightened Flowers is een lichtkunstwerk verzorgd door eindejaarsstudenten van Fontys ICT Eindhoven. Zij combineren moderne ICT technieken met een sprookjesachtig thema. De combinatie van technische kennis en conceptueel denken gebruiken de studenten om een innovatieve en unieke interactie tussen bezoeker en lichtwerk te realiseren.

Het team bestaat uit 6 studenten van Fontys ICT, die hun passie voor techniek aan de man willen brengen. De eerste twee maanden van hun semester gaat naar het bouwen van deze lichtkunstinstallatie. Interactie is voor deze studenten het belangrijkste aspect.

Profiel

Fontys ICT