29LEB

29LEB

Locatie
1e etage HEUVEL

Living Color Art

Vuurvliegjes staan bekend om hun gezellige, zigzaggende lichtpuntjes in de late avonduren. Dit licht wordt bioluminescentie genoemd. Naast vuurvliegjes zijn er nog talloze verschillende organismen die bioluminescentie vertonen. Dit licht maken de diertjes zelf of in samenwerking met nog kleinere diertjes, ofwel een leven in symbiose. 

De Euprymna Scolopes is een kleine inktvis die in symbiose leeft met de Aliivibrio Fischeri bacterie. Alleen vertoont deze kleine bacterie geen bioluminescentie, echter door middel van een soort eigen taal (Quorum sensing), communiceren deze bacteriën met elkaar. En wanneer ze genoeg gezelschap hebben, gaat het licht spontaan aan!

In een samenwerking tussen Fontys Toegepaste Natuurwetenschappen, GLOW Eindhoven en de Antoon van Dijkschool brengen we tekeningen tot leven. Leerlingen kunnen hun fantasie loslaten op papier en potlood-tekeningen maken. Studenten van Fontys Toegepaste Natuurwetenschappen voegen bacteriën toe aan de tekening in de vorm van een “Living Color”. De tekening verandert hierdoor in “Living Color Art” welke tijdens GLOW te zien zal zijn.

Fontys.png

heuvel-logo.png

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie

Michiel van Vegchel (Fontys Toegepaste Natuurwetenschappen) ontwikkelde dit project tijdens zijn afstudeerstage. Als Natuurkunde student bezit hij krachtige, creatieve vaardigheden. Hij heeft ook biologische laboratorium vaardigheden ontwikkeld om dit concept tot leven te brengen.

Profiel

GLOWlab + Antoon van Dijkschool + Fontys University of Applied Sciences