7Mindsets

7Mindsets

Locatie
Van Abbemuseum

Dit lichtkunstwerk bestaat uit drie opeenvolgende, experimentele werken die verschillende kunststijlen combineert tot een symbiose

Mindsets is het resultaat van een unieke samenwerking tussen lichtkunstenaars Kari Kola (Finland) en Alessandro Lupi (Italië). 

Een verzameling geometrische, ‘levende’ sculpturen op de vijver openen het drieluik op haast meditatieve wijze, waarna het publiek haar weg vervolgt naar het tweede werk middenin het museum. Op abstracte, maar organische wijze bevindt het publiek zich hier temidden van het natuurfenomeen Noorderlicht. De kleurrijke, nachtelijke atmosfeer wordt achtergelaten en het publiek verlaat het museum via een krachtige zonsopgang.

Op zaterdag 9 november is het kunstwerk in de vijver alleen te zien vanaf de parkeerplaats aan de achterkant van het museum. De overige avonden is het museum via de achteringang toegankelijk en kan het publiek de drie lichtinstallaties uitgebreid bewonderen.

VanAbbeMuseumEindhoven_300dpi.jpg

Kari Kola (Finland)

‘Zolang als ik me kan herinneren, ben ik geïnteresseerd in licht. Licht is overal en het beïnvloedt de wereld en onze dagelijkse leven op zoveel verschillende manieren. Ik kom uit Finland en hier duren de herfst en de winter lang, de seizoenen zijn heel donker. Ik wilde mezelf leren om licht in te zetten om hiermee de duisternis om me heen te beïnvloeden tijdens deze seizoenen. Daarom ben ik geworden wie ik ben. Een lichtkunstenaar. Ik werk al meer dan 17 jaar met licht en heb meer dan 2,000 projecten gecreëerd op historische locaties, verschillende UNESCO Werelderfgoed locaties, Stonehenge, Villa de Laak en Saana Mountain. Bij nationale en internationale producties (festivals, opera’s, musicals etc) werkte ik tevens als Technisch en Artistiek leider.’

Something Blue - GLOW 2018
Story of Light - GLOW2017

Submerged - GLOW2017
Magical Garden - GLOW2016

Facebook Kari Kola

Instagram Kari Kola

Profiel

Kari Kola
Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie