1Triptych Metaphor Heart

1Triptych Metaphor Heart

Locatie
DOMUSDELA Tuin

Triptych Metaphor is een kunstwerk in drie unieke hoofdstukken. Het is een voortschrijdende beleving waarin het hart, het licht en de tijd van het project DOMUSDELA centraal staan. De drieluik start bij de façade van de Augustijnenkerk. Hier wordt het publiek, middels videomapping, meegenomen in het thema liefde. Het symboliseert de transformatie van DOMUSDELA naar een plek van passie en liefde. Het publiek vervolgt hierna zijn weg naar de binnenplaats waar het tweede deel van het lichtkunstwerk ontwaakt met levendige kleuren: de vertegenwoordiging van ons innerlijke licht. De drie symmetrische deur- en raamcomposities symboliseren dat alles in het leven mogelijk is. De totale beleving bereikt zijn hoogtepunt bij het hoofdkantoor van DELA waar een lichtinstallatie de voortdurende verandering van tijd uit beeld in een abstract kleurenveld, dat toelaat dat onze hoop ons verlicht.

HEART

Dat liefde zich in vele vormen kan tonen, is zichtbaar op de façade van de Augustijnenkerk. Op deze plek liggen verhalen opgeslagen over liefde, zonden en verlangens die nu, door de kerk als verteller, worden getoond.

Deel 2: LIGHT

OCUBO is een creatieve groep uit Portugal. Een internationale studio gespecialiseerd in video mapping en interactieve projecties. Hun artistieke installaties en shows schitteren op internationale lichtkunstfestivals, UNESCO Werelderfgoed, monumenten en andere publieke ruimten in wereldsteden als Londen, Parijs, Lissabon, Singapore en New Orleans. De nadruk ligt voor OCUBO op de communicatie met het publiek. De door hen ontwikkelde interactieve kunst maakt van passieve toeschouwers actieve deelnemers.

Facebook Ocubo

Instagram Ocubo

Profiel

Ocubo