1Triptych Metaphor Light

1Triptych Metaphor Light

Locatie
DOMUSDELA binnenplaats

Triptych Metaphor is een kunstwerk in drie unieke hoofdstukken. Het is een voortschrijdende beleving waarin het hart, het licht en de tijd van het project DOMUSDELA centraal staan. De drieluik start bij de façade van de Augustijnenkerk. Hier wordt het publiek, middels videomapping, meegenomen in het thema liefde. Het symboliseert de transformatie van DOMUSDELA naar een plek van passie en liefde. Het publiek vervolgt hierna zijn weg naar de binnenplaats waar het tweede deel van het lichtkunstwerk ontwaakt met levendige kleuren: de vertegenwoordiging van ons innerlijke licht. De drie symmetrische deur- en raamcomposities symboliseren dat alles in het leven mogelijk is. De totale beleving bereikt zijn hoogtepunt bij het hoofdkantoor van DELA waar een lichtinstallatie de voortdurende verandering van tijd uit beeld in een abstract kleurenveld, dat toelaat dat onze hoop ons verlicht.

LIGHT

Onthulde het kerkgebouw in eerste instantie liefde en passie, dan vervolgen we onze reis op de binnenplaats naar licht en geloof, als een authentieke, individuele openbaring. 
Het licht door de glas-in-lood ramen verbergt een kleine kapel die zich vroeger bevond op de tweede verdieping. Deze dynamiek tussen het oorspronkelijk doel van het gebouw en de huidige architectuur vertegenwoordigt ons innerlijk geloof. Dat wat we bij ons dragen, komt nu naar buiten, in de vorm van licht.

deel 3: Time

OCUBO is een creatieve groep uit Portugal. Een internationale studio gespecialiseerd in video mapping en interactieve projecties. Hun artistieke installaties en shows schitteren op internationale lichtkunstfestivals, UNESCO Werelderfgoed, monumenten en andere publieke ruimten in wereldsteden als Londen, Parijs, Lissabon, Singapore en New Orleans. De nadruk ligt voor OCUBO op de communicatie met het publiek. De door hen ontwikkelde interactieve kunst maakt van passieve toeschouwers actieve deelnemers.

Facebook Ocubo

Instagram Ocubo

Profiel

Ocubo