1Triptych Metaphor Time

1Triptych Metaphor Time

Locatie
DOMUSDELA Trappenhuis

Triptych Metaphor is een kunstwerk in drie unieke hoofdstukken. Het is een voortschrijdende beleving waarin het hart, het licht en de tijd van het project DOMUSDELA centraal staan. De drieluik start bij de façade van de Augustijnenkerk. Hier wordt het publiek, middels videomapping, meegenomen in het thema liefde. Het symboliseert de transformatie van DOMUSDELA naar een plek van passie en liefde. Het publiek vervolgt hierna zijn weg naar de binnenplaats waar het tweede deel van het lichtkunstwerk ontwaakt met levendige kleuren: de vertegenwoordiging van ons innerlijke licht. De drie symmetrische deur- en raamcomposities symboliseren dat alles in het leven mogelijk is. De totale beleving bereikt zijn hoogtepunt bij het hoofdkantoor van DELA waar een lichtinstallatie de voortdurende verandering van tijd uit beeld in een abstract kleurenveld, dat toelaat dat onze hoop ons verlicht.

TIME

Het publiek eindigt haar reis bij het hoofdkantoor van DELA waar Tijd samengaat met Hoop. Zonder Hoop geloven we niet en kunnen we onze passies niet voeden. Het trappenhuis van het gebouw transformeert in een kunstwerk, geïnspireerd op de horizontale strepen in de schilderijen van expressionist Mark Rotho. Steeds maar veranderend, zoals de tijd die zichzelf nooit herhaalt. 

Het laatste hoofdstuk staat voor de afronding van een hart dat de liefde en passie uitdaagde, ons innerlijk licht voedde en ons uiteindelijk laat geloven, dat dat hetgene is wat ons door het leven loodst.

OCUBO is een creatieve groep uit Portugal. Een internationale studio gespecialiseerd in video mapping en interactieve projecties. Hun artistieke installaties en shows schitteren op internationale lichtkunstfestivals, UNESCO Werelderfgoed, monumenten en andere publieke ruimten in wereldsteden als Londen, Parijs, Lissabon, Singapore en New Orleans. De nadruk ligt voor OCUBO op de communicatie met het publiek. De door hen ontwikkelde interactieve kunst maakt van passieve toeschouwers actieve deelnemers.

Facebook Ocubo

Instagram Ocubo

Profiel

Ocubo