Portie Licht

Portie Licht

Locatie
Het College

Portie Licht is voortgekomen uit een samenwerking tussen GLOWlab, GGZE en het SintLucas, de vakschool voor creatief talent

Het sluit aan op het werk Come and Grow, van George Barratt-Jones. Samen onderzochten zij de invloed van licht op de mens. Licht is namelijk de belangrijkste “zeit-geber” van het lichaam en laat je biologische klok in de pas lopen. Als je interne klok goed staat, voel je je beter. 

Lichttherapie heeft een verbazend positief effect bij mensen met een winterdepressie, gewone depressie of manische depressie. Het is de meeste sterke bron om je interne klok goed te zetten. Ondanks de helende werking van licht, zetten we het nog maar mondjesmaat in. De studenten van het SintLucas vertalen Portie Licht conceptueel naar alledaagse bezigheden, een landschap en leven. Toegankelijk voor iedereen, zonder stigma.

GLOWlabs zijn sessies waarin bedrijven, kunstenaars, technici, designers en instellingen vanuit een bepaalde thematiek samenwerken aan innovatieve lichtkunstwerken of lichtprojecten. Doelstelling van de GLOWlabs is waarneembare toegevoegde waarde voor zowel GLOW Eindhoven als de stad.

HET PROCES

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie

Studenten fotografie SintLucas.

Profiel

Studenten fotografie SintLucas + GGZE + GLOWlab