Sink

Sink

Locatie
Warehouse of Innovation

SINK dompelt je onder in een wereld waarin licht, geluid en architectuur met elkaar versmelten.

Lumus Instruments en Albert van Abbe presenteren SINK. Een lichtkunst-installatie in de voormalige V&D (nu Warehouse Of Innovation). Muzikanten en lichtkunstenaars werken samen om een uitzonderlijke ervaring te creëren die meerdere zintuigen tegelijk prikkelt. Kenners noemen het een synesthetische trip! 

SINK resoneert met de architectuur van de ruimte. In het hart van de installatie, die de hele begane grond van het voormalig warenhuis beslaat, treden elektronische live artiesten op met lichtkunstenaars in een krachtig samenspel. Geplaatst in de ruimte en bepaald door het moment: deze omstandigheden kunnen nooit meer precies worden nagebootst. SINK neemt je mee op een niet te evenaren audiovisuele reis.

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie

Lumus Instruments ontwerpt creatieve showverlichting onder leiding van Timo Lejeune & Julius Oosting, licht en multimedia ontwerpers en ontwikkelaars met een hart voor elektronische muziek. Hun eigen LED ontwerpen en revolutionaire aansturingstechnieken vervagen de grens tussen lichtkunst en muziek. De ontwerpen van Lumus staan o.a. op muziekfestivals als Mysteryland, Into the Woods en Draaimolen. Naast GLOW 2016 en 2017 stond hun lichtkunst ook op Toronto Light Festival en LUNA Leeuwarden.

Razende percussie, aanzwellende synths en monumentale soundscapes: DJ en producer Albert van Abbe creëerde door de jaren zijn eigen, herkenbare techno-geluid. Zijn elektronische muziek is tegelijk kalm, melancholisch, zoekend en experimenteel. Hij bracht muziek uit op eigen labels, en via gerenommeerde labels zoals FIGURE Jams, Semantica en Uncanny Valley's Shtum. Als DJ en live performer speelde hij onder andere in Berghain, Tresor en op Awakenings. Eerder was Van Abbe al betrokken bij uiteenlopende audiovisuele projecten, nu spelen licht en visuals ook tijdens zijn eigen muzikale maakproces een steeds belangrijkere rol: techno, licht en ruimte in perfecte harmonie.

Profiel

Albert van Abbe + Lumus Instruments